DMW scheepsassurantiekantoor introduceert nieuwe watersportpolis

Artikel - DMW scheepsassurantiekantoor introduceert nieuwe watersportpolis

De watersportmarkt in verzekeren is overzichtelijk. Er zijn slechts een paar verzekeraars die zich specifiek richten op de pleziervaart. Omdat met dit gegeven ieder assurantiekantoor in dezelfde vijver zit te vissen heeft de scheepseigenaar eigenlijk maar bar weinig te kiezen.

Daar komt nu verandering in. Op de komende Hiswa introduceert DMW scheepsassurantiekantoor een eigen watersportverzekering met een aantal unieke kenmerken. Met dit nieuwe product wil DMW verder gaan dan alleen het verzekeren van een bepaald risico. Voorkomen is beter dan genezen blijkt de gedachtegang te zijn. Door een scheepseigenaar bewust te maken van de staat van de boot en uitrusting zal deze veel bewuster met de risico’s omgaan en ontstaan er geen vervelende discussies zodra er iets aan de hand is. Hoe dit bereikt wordt? Net zo eenvoudig als innovatief. Voor acceptatie wordt de boot onderworpen aan een preventiecheck. Klopt de technische staat, is de uitrusting compleet of is er geen achterstand in noodzakelijk onderhoud. Hiermee weet je als bootbezitter waar je aan toe bent. Zo in het algemeen kun je een boot met bijvoorbeeld een onveilig gasstel wel verzekeren maar volgt er geen uitkering bij een calamiteit veroorzaakt door dit onveilige gasstel. In de opzet van de nieuwe scheepsverzekering van DMW weet je dit vooraf en zal er sneller een oplossing worden gevonden voor dit probleem. Dat is niet alleen prettig voor de eigenaar van het gasstel, maar ook voor de aanliggende boten.

Voor de preventiecheck betaald de verzekerde een bijdrage die bestaat uit een klein gedeelte van de werkelijke kosten om een boot goed te onderzoeken. Dit kleine gedeelte wordt weer gecompenseerd door een gratis Bootgarant Pechhulp lidmaatschap twv € 79,- en een gratis rechtsbijstandverzekering twv € 30,-. Winst wordt vervolgens geboekt met 10% extra uitkering bij schade, geen noclaimverval na schade en geen track & trace verplichting warmee dus ook niet de investering in deze antidiefstal oplossing.

Ook op andere punten gaat de scheepsverzekering van DMW verder dan andere producten op de markt .

Standaard WA dekking € 5.000.000,-
Ook dekking hulpverlening bij pech
Gratis ongevallenopvarendendekking
Korting op aanschaf preventiemiddelen
Na preventiecheck geen/verlaagd eigen risico
Ledenpas DMW
Gratis maandbetaling
Uitgebreide eigen gebrek dekking

Hiermee heeft DMW het meest complete pleziervaartuigenproduct op de markt, waarbij men duidelijk verder gaan dan alleen de verzekering. De verzekerde kan heel eenvoudig de onderhoudstoestand, de uitrusting en de preventiemiddelen van zijn schip in kaart brengen. Waarna de schipper met een gerust gevoel het water op kan. Mocht zich onverhoopt toch een calamiteit voordoet, dan kan de booteigenaar eenvoudig de alarmcentrale van Bootgarant bereiken voor snelle inschakeling van (pech)hulpverlening. Indien er dan toch schade is ontstaan wordt deze pijn niet alleen verzacht met de uitkering van de schade maar is er 10% extra uitkering als compensatie voor de overlast die een calamiteit nu eenmaal met zich meebrengt en dat er geen noclaimverval is na schade. Boos worden op de onverlaat die tegen de boot is aangevaren hoeft dus niet meer met deze verzekering. Indien een preventiecheck is uitgevoerd, wordt op de polis een clausule geplaatst waarin verzekeraar aangeeft de komende 3 jaar geen beroep te doen op onvoldoende zorg voor wat betreft de uitrusting en onderhoudstoestand van het schip, m.u.v. het diefstalrisico.

Naast deze uitgebreide variant, komt DMW ook met een uitgeklede variant voor de Nederlandse markt. Hierbij geldt als uitgangspunt een zeer scherp product op maat uit te breiden met aanvullende dekkingen, maar met in de basis een complete solide dekking. De verzekeringen worden onder het label van DMW aangeboden, met als uiteindelijke risicodragers Unigarant en de Europeesche verzekeringen.

Voor meer informatie:

Scheepsassurantiekantoor DMW
Bezoekadres: Plein1, 8256 AZ Biddinghuizen
Postadres: Postbus 31, 8256 ZG Biddinghuizen
T: 0321-333443
F: 0321-332629
E: dmw@dmw.nl
www.dmw.nl

Facebook Comments "DMW scheepsassurantiekantoor introduceert nieuwe watersportpolis"
                         my-ip