Sjippie bootreinigers

Artikel - Sjippie bootreinigers

HTML Generator Sample Page

Sjippie bootreinigers

Met minder inspanning het beste resultaat

Door Laurens Koster

Orde in de chaos. Dat stond Sjippie voor ogen met de introductie van een betaalbare en overzichtelijke lijn op elkaar aansluitende schoonmaak- en onderhoudsmiddelen. Geschikt om de boot van toplicht tot kiel in optimale conditie te houden zonder daar een bakskist vol verschillende potjes, flessen of machines voor nodig te hebben.

Een jaar later kun je de conclusie trekken dat de lijn reinigers een vliegende start maakt. Inmiddels verkopen zo’n 65 dealers in Nederland het merk aan een groeiende groep tevreden klanten. Een eigen praktijktest laat zien dat dit geen toeval is.

Sjippie is een Nederlands product, Cejebo in Veenendaal is de producent, Ematech -Europe is de verkoopmaatschappij. Bij Cejebo worden de basisingrediënten gemengd tot gebruiksklaar product en voor het merendeel ook verpakt. Er is een behoorlijke capaciteit maar wel zo ingericht dat kleinere oplages geen probleem vormen.

Cejebo is sinds de oprichting in 1988 vooral actief op de camper en caravan markt. Met 123 products als label is ze uitgegroeid tot marktleider in reiniging en onderhoudproducten waarmee die zwarte strepen wel verdwijnen.

Cejebo is een oplossingsgericht bedrijf. Door intensief samen te werken met eindgebruikers zijn in de loop der jaren producten ontstaan die de klus daadwerkelijk klaren. Uit deze ervaring is Sjippie voortgekomen.

In de praktijk

Nieuwsgierig geworden gaan we gewapend met een spuitflacon Sjippie Shampoo en een scrubpad een Beneteau 350 te lijf. Een witte, met heel veel spinnen aan boord die er een bende van maken. Helemaal wanneer de zon er wat op heeft gestaan geeft dit een type vlek wat er met water en zeep niet zomaar uitgaat. In 35 jaar dekwassen hebben we van alles gebruikt. Maar Iets wat echt overtuigde zat daar niet tussen. Tot nu dan.

In de kuip, waar de ravage het groots is, zetten we eerst de dekwaspomp met plompwater aan om het grove vuil weg te spoelen. Hiermee is het oppervlak nat en kan er de shampoo opgesprayd worden. En dan voltrekt zich toch een wonder. Die zwarte hardnekkige spinnenvlekken lossen op waar je bij staat. Een paar vegen met het scrubpad en het is brandschoon. In een mum van tijd hebben we de rest van de kuip gedaan. En, met de smaak te pakken, ook het dek, de spiegel, de ankerbak, tot de fles zo’n beetje op is en de boot blinkend wit. Het Scruppie pad werkt daarvoor uitstekend. Met de rechthoekige vorm kom je in alle hoeken en gaten zonder je knokkels open te halen aan die ene sluiting of ander scherp randje. Met een handborstel is dat nauwelijks te vermijden. Zwaar werk is het niet. Ook in de wafelstructuur van het antislipdek wordt alles wat er niet hoort met een paar vegen weggenomen. Vuil zit duidelijk zichtbaar in een laagje schuim wat je eenvoudig wegspoelt. Daarbij valt op dat het spoelwater eraf parelt, alsof er toch wat wax inzit. Dat is echter niet zo, Sjippie Shampoo maakt het oppervlak gereed om er eventueel vloeibare UV Wax op te zetten voor een mooie diepe glans die nieuw vuil afstoot en aantasting door zonlicht tegengaat. Op laten drogen hoeft niet.

Wanneer we klaar zijn en vertrekken laten we een superschone boot achter. Dat was een aantal keren eerder, met dezelfde mate van vervuiling, niet zo goed gelukt als met deze shampoo zonder dat we daar een extra inspanning voor hebben geleverd. Tevredenheid alom dus, Sjippie heeft er een klant bij.

Nieuwe en andere producten

Bij een innovatief bedrijf horen nieuwe producten. Antivries, maar dan milieuvriendelijk is zo’n nieuw product. Op basis van monopropyleenglycol is het geheel afbreekbaar waardoor er bij de eerste start van de diesel in het voorjaar geen emmer meer nodig is om een plens gif op te vangen, hoewel het ook bij dit afbreekbare product milieutechnisch beter is het wel op te vangen. Sjippie antivries is ook te gebruiken in het drinkwater- en motorsysteem. Het heeft een blanke kleur. Wanneer het toch groen moet zijn, bij toepassing in de schoonwater tank, zit de kleurstof er los bij. Je kunt dan zien wanneer het weggespoeld is. Een residu laat het niet achter.

Sjippie UV Wax

Een vloeibaar poetsmiddel dat in één behandeling reinigt en in de was zet. Het UV filter gaat verkleuring van een donker oppervlak tegen. De Wax is voor elk niet poreus oppervlak geschikt. Ook kunststof en glazen ramen, interieurdelen tot zelfs de rubberboot. Het heeft geen slijpende of schurende werking, maar verwijdert wel zwarte strepen, teer, zoutaanslag en algenresten. Daarna beschermt Sjippie UV wax het oppervlak voor tenminste 4-5 maanden.

Sjippie Cabrio- en doekreiniger

Deze shampoo verwijdert probleemloos weeraanslag, alg, vliegen- en spinnenpoep van buiskappen en dekzeilen. Ook kun je stoffen en skai bekleding ermee reinigen. Met een daarvoor ontwikkelde borstel kun je de shampoo goed in de naden en zomen opbrengen. Even laten inwerken, afspoelen en het doek is grondig schoon

Sjippie Doek waterdichting Wet en Dry

Na zo’n grondige reiniging is het vaak noodzakelijk het doek opnieuw te coaten. Sjippie heeft een waterdichtingsproduct voor vrijwel alle doeksoorten die geïmpregneerd kunnen worden. Met 1L heeft 15m² doek weer dezelfde waterdichte eigenschappen als toen het nieuw was. Het komt in twee smaken, voor gebruik op nat of droog doek. De “wet” versie kun je direct toepassen zonder te wachten tot het droog is. De “dry” versie vraagt wat meer verwerkingstijd maar blijft dan ook iets langer werkzaam.

Sjippie OnderwaterschipReiniger.

Voor het ontkalken van een staartstuk, het reinigen van een onderwaterschip of het verwijderen van de “gele snor” op de boeg is Sjippie OR een snel en makkelijk verwerkend middel. Geschikt voor alle oppervlakken, polyester, geschilderd staal, aluminium en zelfs gelakt hout.

Om te bewijzen dat het echt werkt zoekt Sjippie vieze boten. Met de eigen lijn schoonmaakproducten worden deze door het promotie-team van Sjippie geheel zonder kosten weer in een propere staat teruggebracht. Wil je in aanmerking komen voor deze speuractie? Surf dan naar de Boten.nl Facebookpagina en klik op de fotowedstrijd. Like de pagina en plaats een foto van de boot in kwestie. De meest intrigerende, leukste of opvallendste reactie wint een cosmetische refit van de vervuilde boot, powered by Sjippie.

Voor meer informatie:

www.sjippie.nl

Facebook.com/ematecheurope

Twitter.com/ematecheurope

Facebook Comments "Sjippie bootreinigers"
                         my-ip