Van Wees Oil Bio CV Fluid

Artikel - Van Wees Oil Bio CV Fluid

Van Wees Oil Bio-CV-Fluid

Revolutionair product voor thuis en aan boord

Door Laurens Koster

Groen en kostenbesparend gaan meestal niet hand in hand. Toch zijn er producten die niet giftig, biologisch volledig afbreekbaar zijn en toch zorgen voor een forse besparing. Bio CV Fluid is zo’n product. Ontwikkeld voor gebruik in CV installaties thuis kan hiermee zomaar 15% op de stookkosten bespaard worden. Daarbij heeft deze speciale radiatorvulling eigenschappen die het voor gebruik aan boord extra aantrekkelijk maken.

In veel CV installaties raakt het water in de radiatoren en de ketel vervuild. Het water krijgt dan een vieze, bruin/oranje kleur en in veel gevallen stinkt het behoorlijk. Deze vervuiling wordt ook wel sludge genoemd en zorgt ervoor dat de CV installatie niet het optimale rendement haalt en dus minder warmte afgeeft. In de ergste gevallen kunnen leidingen dichtslibben, uiteraard zorgt dit voor het warmteverlies maar nog schadelijker is het effect op de staat en levensduur van de CV ketel.

Bio CV Fluid rekent met sludge en corrosie radicaal af. Het is een verwarmingsvloeistof die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in CV installaties. De biologisch afbreekbare fluid beschermt de CV installatie tegen corrosie en voorkomt de vorming van sludge in de leidingen. Niet alleen bij nieuwe installaties maar ook bij bestaande. Met een antilek additief is de kans groot dat die al lange tijd doorzwetende koppeling eindelijk dicht komt te zitten.

Met deze voordelen en eigenschappen is Bio CV Fluid een interessant product voor gebruik aan boord. Maar er is nog een aspect wat de verwarmingsvloeistof ideaal maakt om scheepsradiatoren mee af te vullen. Het beschermt tegen vorst. Wanneer in de winter de boot niet gebruikt wordt, hoeft de CV installatie niet afgetapt te worden. Een voordeel want je weet nooit helemaal zeker of al het water er is uitgelopen. Wel een zekerheid is dat een radiator met Bio CV Fluid niet kan bevriezen, ook niet wanneer de installatie langere tijd uitstaat.

Bio CV Fluid is ontwikkeld voor gebruik in gebouwen. Zo verwarmd Citybox alle opslagruimtes met de vloeistof en past natuurmonumenten het toe voor de verwarming van haar opstallen. Maar ook in de beroepsvaart, wordt Bio CV Fluid veelvuldig toegepast. De Amsterdamse rederij Lovers is recentelijk overgestapt op deze en andere milieubewuste producten van van Wees. Natuurlijk hebben deze beroepsschippers natuur en milieu hoog in hun vaandel staan maar een economisch motief is er ook. Door de snellere opwarmtijd van Bio CV Fluid in vergelijk met gewoon water, hoeft de CV ketel minder lang hard te werken om het interieur te verwarmen. De besparing tot 15% op de stookkosten wordt hiermee bereikt.

Voor meer informatie:

Van Wees B.V.

Ambonplein 64

1094 RA Amsterdam

T 0031 (0) 655195865

F 0031(0)20-6920441

www.vanweesoil.nl

www.cv-vloeistof.nl

info@vanweesoil.nl

Facebook Comments "Van Wees Oil Bio CV Fluid"
                         my-ip