Verkoop vanuit de eigen ligplaats

Artikel - Verkoop vanuit de eigen ligplaats

Verkoop vanuit de eigen ligplaats met een eigen aanpak voor instappers én topmodellen.

Door Laurens Koster

Nog maar kort is Zuiderzee Jachtmakelaars actief in de verkoop van plezierboten vanuit de eigen ligplaats en toch kan Zuiderzee bogen op ruim 20 jaar kennis en verkoopervaring in deze branche. Als dochter van Wehmeyer yacht brokers beschikt Zuiderzee over een netwerk en faciliteiten waar andere jachtmakelaars een veel langere aanlooptijd voor nodig hebben.die het bedrijf met veel plezier en vooral passie voor het vak leidt.

Zuiderzee Jachtmakelaars is een initiatief van René Haarman. Na een carrière in het internationale bedrijfsleven en een zeilreis van een jaar met zijn vriendin werd het tijd om de passie voor watersport in zakelijke jas te gieten. De opleiding tot EMCI-gecertificeerd makelaar werd snel afgerond en de samenwerking met Piet-Hein Wehmeyer werd gezocht en gevonden. Zuiderzee Jachtmakelaars richt zich louter op bemiddeling en verkoop vanuit de eigen ligplaats en Wehmeyer yacht brokers op de verkoop vanuit de eigen verkoophaven in Jachthaven Naarden. In een gezellig en sfeervol kantoor wordt nauw en prettig samengewerkt. Het kantoor is ook een ideale uitvalsbasis om snel alle havens rond het IJsselmeer en de randmeren te bereiken. Het grootste deel van het botenaanbod van Zuiderzee bevindt zich dan ook op minder dan een uur rijden van het kantoor in Jachthaven Naarden. Daardoor kan Zuiderzee Jachtmakelaars alle jachteigenaren met een ligplaats rond het IJsselmeer of de randmeren van dienst zijn met verkoopbemiddeling.

Zuiderzee Jachtmakelaars gelooft in een kleinschalige, klantgerichte aanpak. Dat uit zich met name in het feit dat klanten vrijwel altijd met dezelfde makelaar te maken hebben. Een optimale dienstverlening waarin alle bijzonderheden van de te verkopen boot bekend zijn, is het gevolg. Klantvriendelijkheid is een ander begrip wat Zuiderzee intensief toepast. Op vragen via e-mail en telefoon wordt altijd snel en adequaat gereageerd. Dat is echt een wezenlijk onderdeel van de filosofie van Zuiderzee Jachtmakelaars. Een verkoop pushen, stalken van een potentiële klant of nog erger, het verzwijgen van informatie over de staat waarin een boot verkeerd kom je in de werkwijze van Zuiderzee Jachtmakelaars niet tegen. Zowel de klant als de boot krijgen de aandacht die ze verdienen met als het even kan, een flinke schep daar bovenop. Zo kunnen geïnteresseerden in een nieuwe droomboot 7 dagen per week terecht, een bezichtiging in de avonduren is ook mogelijk.

Bij Zuiderzee Jachtmakelaars vind je zowel boten die tot het goed-kopere segment behoren als hoogwaardige jachten waar het hart van de liefhebber sneller van gaat kloppen. Om deze twee uiteenlopende disciplines een goede invulling te geven worden de schepen van gerenommeerde bouwers in het hogere segment voorzien van het label Premium Yachts. Deze bijzondere vorm van jachtbemiddeling, exclusief voor kwaliteitsjachten, houdt in dat een schip met een prijs boven de €100.000,- op een andere manier in de markt gezet wordt dan een sloep, motor- of zeilboot vanaf €10.000,-Van alle boten wordt een professionele fotoreportage gemaakt maar van een Premium Yacht is deze nog uitgebreider en het wordt ook aangevuld met professioneel vertaalde teksten. Dit materiaal wordt verwerkt in een watervaste flyer met alle bijzonderheden van het jacht uitgebreid beschreven. Ook de websites waarop met de boten wordt geadverteerd verschillen. Een sloep die gemaakt is voor Hollands binnenwater of een topjacht wat in Mediterrane wateren thuishoort, krijgt zo een passend verkoopplan waarmee de kans op een snelle verkoop voor een goede prijs in alle gevallen het grootst is.

Tegenwoordig liggen boten wat langer te koop. Wanneer de vraagprijs realistisch is valt deze termijn mee maar wanneer je die nieuwe boot graag wil gaan varen is er vaak nog een vorig schip wat eerst verkocht moet worden. Zuiderzee Jachtmakelaars biedt daar meerdere mogelijkheden in. Wanneer het snel moet kan de oude boot worden ingeruild zodat de transactie voor een nieuw tweedehands jacht snel beklonken is. Dat heeft uiteraard wel een weerslag op de prijs die er gegeven wordt. De investering, inzet, en risico van de jachtmakelaar heeft nu eenmaal een prijskaartje. Doorgaans is de opbrengst bij inruil of inkoop 70% van de vastgestelde dagwaarde. Wanneer er wat meer tijd voorhanden is kan Zuiderzee Jachtmakelaars de oude boot ook in bemiddeling nemen waarmee de kans ontstaat een betere verkoopprijs te realiseren. Het verschil tussen de inruil van een boot of verkoop via een bemiddelingsopdracht kan dus oplopen tot zo’n 30%

Momenteel heeft Zuiderzee Jachtmakelaars ongeveer 30 boten in bemiddeling. Ook met een beperkt budget is er een ruime keus. Rommel wordt er echter niet aangeboden. Alle boten zien er schoon en goed verzorgt uit. Daarbij is Zuiderzee duidelijk in de informatie over de staat van een boot. Wanneer er een refit of reparatie nodig is wordt dit duidelijk in de advertentie gecommuniceerd en is de prijs daar ook naar. Aan de andere kant van het spectrum biedt Zuiderzee Jachtmakelaars topjachten aan op een manier die bij deze exclusieve schepen het beste past. Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en Scandinavië vindt zo met regelmaat de overdracht plaats van een blije ex-eigenaar die met een andere boot kan gaan varen naar een trotse bezitter van de gedroomde boot.

Voor meer informatie:

Zuiderzee Jachtmakelaars

Onderwal 14

1411 LV Naarden

Telefoon 035-2600013

info@zuiderzee-jachtmakelaars.nl

www.zuiderzee-jachtmakelaars.nl

Facebook Comments "Verkoop vanuit de eigen ligplaats"
                         my-ip