iCharter speelt in op vraag

Artikel - iCharter speelt in op vraag

iCharter speelt in op vraag

Door Walter Knopper

Na regen komt zonneschijn en zo gaat dat ook met recessies. We ontvangen langzaam aan steeds meer positieve geluiden uit de watersportbranche. De verkoop van nieuw en gebruikte boten trekt wat aan maar er liggen nog altijd heel veel boten te koop.

Dat de markt voorzichtig aantrekt wil niet zeggen dat de gemiddelde verkooptijd van gebruikte boten met sprongen vooruit gaat. Een boot met gemiddelde afmeting en prijs ligt altijd nog zo maar een jaar te koop en in veel gevallen zelfs langer.

Meerwaarde voor bootbezitter

iCharter speelt daar handig op in en voorziet in een grote meerwaarde voor bootbezitters. iCharter is een website die potentiële huurders met booteigenaren in contact brengt. Een booteigenaar, die bijvoorbeeld zijn boot al een tijdje te koop heeft staan, kan zijn boot gratis aanbieden op de website iCharter.nl. De booteigenaar krijgt op de website de ruimte om maar liefst 10 foto’s van zijn boot te plaatsen. Tevens heeft hij voldoende ruimte beschikbaar om de specificaties van de boot op te geven. Daarbij kan de booteigenaar extra informatie geven over de omgeving van de ligplaats, over vaarroutes en bijvoorbeeld waar je lekker kan eten en drinken onderweg. Ook kan de booteigenaar aangeven of zijn boot te huur is met of zonder schipper.

Een extraatje verdienen

Door gebruik te maken van iCharter kan de booteigenaar door de verhuur zijn boot (deels of geheel) kostendekkend maken, immers de kosten van ligplaats en onderhoud kunnen jaarlijks flink oplopen. Naast het verhuren van de boot kan de eigenaar ook op zijn eigen boot de schipper en gastheer zijn. Hij kan zijn gasten, bijvoorbeeld in een dagtrip, zijn geliefde plekjes van de omgeving laten zien. De booteigenaar kan met zijn arrangement net zo ver gaan als hij wil. Hij zou zijn gasten volledig kunnen ontzorgen om de koelkast van de boot flink te vullen, lunch te serveren of een tafel bij een restaurant voor zijn gasten te reserveren. Sommige booteigenaren zien dat wellicht juist niet zitten en laten alles aan de huurders over. Vrijheid, blijheid op de site van iCharter.nl

iCharter is geen verhuurder of partij in de overeenkomst tussen huurder en booteigenaar. iCharter geeft een booteigenaar de ruimte om middels zijn boot een extraatje te verdienen en stelt de huurder in staat om tegen scherpe prijzen een boot te huren met of zonder schipper en voor een dag of zelfs een maand. Het zal niet de eerste keer zijn dat een booteigenaar zelfs zijn boot aan een razend enthousiaste huurder verkoopt.

Modern boekingssysteem

De website en de diensten van iCharter zijn helemaal gratis. iCharter heeft een volledig geautomatiseerde website voorzien van een modern boekingssysteem. Booteigenaren kunnen middels hun eigen inlogcode op de website komen en in dat boekingssysteem aangeven wanneer de boot vrij of verhuurd is. Ook wanneer er onverhoopt een annulering plaats vindt kan de booteigenaar zijn boot als last-minute aanbieding opgeven.

De website geeft zelfs de mogelijkheid om met een simpele handeling het boekingssysteem te kopiëren naar een eigen website. Allemaal gratis!

Het enige wat geld kost op de website is het omhoog plaatsen van de opgegeven advertentie. Het is hetzelfde principe als de website van Marktplaats. Op Marktplaats zijn veel advertenties gratis en de klant betaalt voor het omhoog plaatsen van de advertentie zodat deze weer meer opvalt en het aangeboden product sneller verkoopt.

Klanten van iCharter

iCharter richt zich op particuliere booteigenaren maar zeker ook op verhuurbedrijven. De meeste professionele en grotere verhuurbedrijven hebben op hun site een eigen boekingsysteem maar die dure software is niet voor ieder bedrijf weggelegd. Verhuurbedrijven kunnen heel gemakkelijk hun boten ook bij iCharter aanmelden en middels de link van het boekingssysteem ook hun eigen website professionaliseren. Ook deze diensten zijn voor verhuurbedrijven helemaal gratis.

Iedere bootbezitter die zijn boot al langere tijd te koop heeft liggen denkt er wel eens aan om zijn boot te verhuren. Het bereiken van potentiële klanten door bijvoorbeeld zelf een website te maken of te adverteren is hierbij vaak een struikelblok en niet alleen vanwege de kosten. iCharter maakt het wel heel laagdrempelig om het eens te proberen om de boot te verhuren. Niet alleen de extra inkomsten lonken maar ook de mogelijkheid om een potentiële koper tegen het lijf te lopen is de moeite waard om via iCharter de boot te verhuren.

www.icharter.nl

Facebook Comments "iCharter speelt in op vraag"
                         my-ip